ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗМАГАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЖІНОЧИХ КОМАНД ВИСОКОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ У СУЧАСНОМУ БАСКЕТБОЛІ 3Х3

Автор(и)

Анотація

Актуальність. Специфічні особливості баскетболу 3х3, як виду спорту, відповідно пред’являють специфічні вимоги до змагальної діяльності баскетболісток 3х3. Дослідження, присвячені аналізу характерних особливостей ефективної змагальної діяльності жіночих команд високої кваліфікації 3х3 із урахуванням останніх спортивних результатів участі у кваліфікаційному олімпійському турнірі національної жіночої збірної України з баскетболу 3х3.

Мета роботи - визначення та аналіз показників ефективної змагальної діяльності жіночих команд високої кваліфікації в сучасному баскетболі 3х3 як перспективного напряму вдосконалення процесу спортивної підготовки баскетболісток національної збірної України.

Матеріал і методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури та ресурсів мережі Інтернет, аналіз архівних матеріалів міжнародної та української федерацій з баскетболу; аналіз протоколів змагальної діяльності, відеоаналіз ігор; методи математичної статистики.

Результати. Ефективність змагальної діяльності баскетболісток національної збірної України забезпечуватиметься при врахуванні її характерних показників: специфічних вимог до ігрової діяльності баскетболісток 3х3; особливостей стратегії формування рейтингу федерації країни; значущості рівня спортивних змагань з баскетболу 3х3; наявності національної системи змагань з баскетболу 3x3; забезпечення ефективності прогнозних показників відбору спортсменок у збірні команди; результатів спортивних досягнень українських баскетболісток 3х3 у головних змаганнях.

Висновки. Аналіз змін та доповнень особливостей змагальної діяльності потребує постійного отримання нової інформації, заснованої як на вивченні досвіду досягнень та особливостей підготовки баскетболісток вітчизняних та зарубіжних провідних країн-лідерів у баскетболі 3х3, так і на отриманні об’єктивно підтверджуючих чи, навпаки, спростовуючих науково-дослідницьких даних, що дозволяє визначати перспективний напрям вдосконалення процесу спортивної підготовки баскетболісток національної збірної України.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-24

Номер

Розділ

Статті