HISTORICAL PRECONDITIONS FOR THE FORMATION AND PLACE OF FEMALE BOXING IN THE MODERN SYSTEM OF THE INTERNATIONAL SPORTS MOVEMENT

Автор(и)

Анотація

Актуальність. У статті розглядаються історичні передумови становлення жіночого спорту в сучасній системі міжнародного спортивного руху. Проаналізовано важливі історичні події та ключові фактори, які визначили розвиток жіночого спорту в світі і в Україні. Вказується на тривале негативне відношення провідних міжнародних спортивних організацій та громадськості до ідеї розвитку та популяризації жіночого боксу, включення цих змагань до програми Олімпійський ігор сучасності.

Мета дослідження: визначити історичні передумови формування
та місце жіночого боксу в сучасних умовах міжнародного спортивного руху.

Матеріал і методи дослідження: аналіз літературних джерел
та Всесвітньої мережі Інтернет, опитування експертів, педагогічне спостереження, контент-аналіз, методи математичної статистики. Дослідження базується на аналізі літературних джерел, архівних матеріалів а також думок експертів, щодо проблем становлення і розвитку жіночого боксу в світі та в Україні.

Результати. Представлено динаміку кількості спортсменів та країн-учасниць на міжнародних змаганнях з жіночого боксу, тенденція до збільшення кількості вагових категорій в жіночих змаганнях з боксу на Олімпійських іграх. Проаналізовано важливі проблеми, які сьогодні виникають під час багаторічної підготовки жінок-боксерів та охарактеризовано ключові відмінності структури їх змагальної діяльності у порівнянні із чоловіками. Вказується на необхідність наукового обґрунтування та розробки концептуальної моделі розвитку жіночого спорту за сучасних умов міжнародного спортивного руху.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-11-14

Номер

Розділ

Статті