АНТИАЛКОГОЛЬНЕ ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ЗАНЯТЬ У СПОРТИВНИХ СЕКЦІЯХ

Автор(и)

Анотація

Актуальність. У статті описується антиалкогольне виховання школярів, які займаються у спортивній секції. Досліджено вплив занять у спортивних секціях на формування особистості підлітка.

Мета роботи – проаналізувати можливості запобігання такий девіантній поведінці, як вживання алкогольних напоїв школярами та залучення їх до занять спортом.

Матеріал і методи. Проаналізовано літературні джерела з цієї проблеми. Проведено педагогічні спостереження за 120 школярами 7-их – 8-их класів загальноосвітньої школи №17 м. Луцька. Батьки дітей дали письмову згоду на проведення дослідження.

Результати. Для того, щоб спортивні заняття в секціях на школярів позитивно впливали, тренери повинні бути висококваліфікованими професіоналами не тільки в умовах відповідного виду спорту, а й першокласними педагогами та психологами. Для цього слід проводити науково-практичні семінари з проблемних тем, організовувати спеціальні курси підвищення кваліфікації при необхідності, не зайвим може бути такий захід, як складання іспиту з основ педагогіки та психології особами, які тренуватимуть молодих хлопців та дівчат.

Антиалкогольне виховання школярів на заняттях у спортивних секціях є тією базою, на якій формується уявлення про норми і правила здорового способу життя, піклування про здоров’я і життя як найвищі цінності. Які є не тільки особистою справою кожного, але і готовністю до суспільно корисної праці, до захисту Батьківщини.
Запропоновані методичні рекомендації та поради для тренерів і педагогів, будуть найбільш результативні при їх грамотному, своєчасному та правильному застосуванні. Слід з упевненістю сказати, що якщо у підлітка з’являється інтерес до занять у будь-якій спортивній секції, то ймовірність того, що він буде вживати алкогольні напої буде малоймовірною.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-24

Номер

Розділ

Статті