DEVELOPMENT OF FOCUSED RECOVERY AND STIMULATION MEANS IN PRE-COMPETITIVE PRACTICE AMONG HIGHLY QUALIFIED ATHLETES IN RACE WALKING

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.28925/2664-2069.2021.11

Анотація

Актуальність. Нині розробляються сучасні технології інтегральної спортивної підготовки в спортивній ходьбі, що врахують усі вимоги сучасного спорту вищих досягнень, зокрема засоби відновлення і стимуляції працездатності. Відомо, що багато аспектів професійної діяльності тренерів залишаються недослідженими. Гіпотеза дослідження: з’ясувати наявність можливостей для підвищення якості практичної роботи тренерів із висококваліфікованими спортсменами в передзмагальній підготовці в спортивній ходьбі.

Мета дослідження: уточнити проблемні питання передзмагальної підготовки, обґрунтувати перспективу розроблення і спрямованого застосування специфічних засобів відновлення і стимуляції працездатності в передзмагальній практиці висококваліфікованих спортсменів у спортивній ходьбі.

Матеріал і методи дослідження: проведено анкетування 12 тренерів (n = 12), що спеціалізуються в підготовці спортсменів у спортивній ходьбі: заслужених тренерів України — 3, вищої категорії — 3, першої категорії — 6. Застосовувався метод опитування респондентів (анкетування) за допомогою порядкової шкали оцінок.

Результати: висвітлено позитивне ставлення респондентів до сучасних засобів відновлення і підвищення працездатності в передзмагальній підготовці, профілактики травм, розв’язання питань вдосконалення техніки спортивної ходьби. Застосовували методи непараметричної оцінки функції розподілу даних, які подано в таблиці.

Висновки: представлено перспективи застосування результатів дослідження для ефективності спільної роботи тренерів зі спортсменами високого класу в умовах інтенсифікації сучасної підготовки.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-19

Номер

Розділ

Статті