ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФІЗИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ ТА СПОРТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ - Кіндзерська, Анастасія; Шинкарук, Віктор; Мельніков, Андрій (Спортивна наука та здоров’я людини, 2024)
Актуальність. У статті розглядається можливість застосування інформаційних технологій у навчальному процесі по фізичній підготовці військовослужбовців, а також спеціалізованих технічних засобів, що сприяють підвищенню ефективності процесу формування військово-професійних компетенцій майбутніх офіцерів. Використання інформаційних технологій у системі фізичної підготовки військовослужбовців дає більше можливостей для фізичного самовдосконалення та спрощує процес контролю за станом фізичної підготовки у військових частинах. Мета дослідження – розглянути перспективи застосування інформаційних технологій у фізичній підготовці військовослужбовців. Матеріал і методи: аналіз літературних джерел та Всесвітньої мережі Internet, аналіз і синтез науково-методичної літератури, їх систематизація та узагальнення. Результати. Виділені та охарактеризовані інформаційні технології, які мають певну перспективу у подальшому використанні військовослужбовцями задля їх покращеної фізичної підготовки. Запропоновані варіанти впровадження інноваційних ІТ в освітньому та підготовчому процесі військової сфери. Висновки. Інноваційні технології та впровадження їх застосування у фізичній підготовці військовослужбовців посідають значуще місце у сучасному житті кожного з них. Зважаючи на те, що нині розвиток інформаційних технологій має досить високий рівень через їх актуальність, військовослужбовцям необхідно впроваджувати їх не лише для загальних військових тренувань, а й фізичних: таким чином це дасть можливість легко координувати власні сили на досягнення найкращого результату.